Click flag to switch to English
Click flag to switch to English

FAQ NL

We hebben een lijst samengesteld met veelgestelde vragen. Het kan handig zijn om dit te lezen voordat u het formulier invult.

U kunt op een vraag klikken om het antwoord te zien.

Ik heb geen vragen en wil direct naar het formulier gaan

   
  Het is niet altijd mogelijk om u een specifieke auto toe te wijzen. We kiezen een auto voor u die groot genoeg is voor u en uw gezin. Als u een automaat nodig heeft, geef dit dan aan in het uitleenformulier. Geen van de auto’s die wij in ons wagenpark hebben, zijn nieuw, maar ze zijn goed onderhouden, betrouwbaar en worden door onze monteur gecontroleerd bij elke keer dat wij ze terugontvangen.

  Betaal a.u.b. de factuur die u vooraf per e-mail van ons ontvangt. Dit is voor de borg en de betaling voor de eerste maand (Zie ook punt 16). Het helpt ons enorm, als u minimaal een week voor u de auto op komt halen, dit bedrag overmaakt.

  • NOOIT VERGETEN: Een geldig rijbewijs, met een geldigheidsduur die de gehele periode van de uitleen beslaat.
  • Het adres en telefoonnummer van uw verblijfplaats in Nederland
  • Een in Nederland werkend mobiele telefoonnummer, als u daar beschikking over heeft
  • De naam en het telefoonnummer van degene in Nederland die gemachtigd is om rekeningen voor u te betalen. Als u bijv. een verkeersboete krijgt, ontvangen wij deze vaak pas nadat u teruggekeerd bent naar het zendingsveld.

  Ja, zolang wij hiervan op de hoogte gesteld worden en deze persoon bovenstaande zaken meeneemt.
  In principe lenen wij geen auto’s uit voor langer dan een jaar
  We raden aan om een jaar van tevoren te boeken. Dichter naar de datum wanneer u de auto wilt hebben, is natuurlijk altijd mogelijk, maar we werken wel volgens ‘wie het eerst komt, die het eerst maalt’, wat kan betekenen dat wij dan misschien geen auto meer voor u beschikbaar hebben.
  Volgens onze verzekeringsmaatschappij kan dit, zolang ze ouder zijn dan 25 en in het bezit van een geldig rijbewijs.
  Gelieve dit niet te doen; Tevens dient u te beseffen dat u hoofdelijk aansprakelijk bent voor evt. schade.
  Nee. Als u echter meer dan 10.000 km’s rijdt, moet u wel betalen voor een onderhoudsbeurt. U dient de auto in dat geval bij St. Hand af te leveren, dit kost 45 euro, ook kunt u zelf een garage kiezen, u betaalt dan wel wat zij rekenen.
  Lang niet alle auto’s hebben een trekhaak. Geef bij het invullen van het formulier aan of u een caravan wilt trekken, niet alle auto’s kunnen / mogen dit.
  Gelieve geen imperiaal te gebruiken.
  Als u naar het buitenland wilt, moet u dit aangeven in het uitleenformulier, we geven u dan een geschikte auto mee; Bepaalde landen in Europa stellen namelijk winterbanden verplicht. (Bijvoorbeeld Duitsland, een land waar u vrijwel zeker doorheen moet als u naar het buitenland gaat.) We hebben niet voor alle auto’s winterbanden.
  U kunt uw reservering kosteloos ongedaan maken tot twee maanden voor de ophaaldatum. Als u daarna annuleert, betaalt u voor de eerste maand van de reservering, tenzij het voor ons mogelijk is de auto aan een andere zendeling uit te lenen. U betaalt uitsluitend alle gebruikskosten voor de auto, m.a.w. als de auto niet wordt uitgeleend, moeten wij die uit giften vergoeden.
  Graag, aangezien er een wijziging kan zijn in de hoedanigheid van uw aanvraag. Het kan bijv. zijn dat uw gezin groter is geworden, of u gaat dit keer naar het buitenland. Bovendien helpt alle informatie die u geeft bij het beter selecteren van een auto voor u!
  De borg bedraagt 350 euro, die krijgt u terug wanneer de auto terugkomt zoals u hem van ons geleend heeft. Daarnaast bedragen de kosten per maand, maximaal 170 euro. Dit is een bijdrage in de kosten voor WA, ongevallen inzittenden en rechtsbijstand. Ook de wegenbelasting, administratie, onderhoud van de auto en de ANWB zijn inbegrepen in de bijdrage. Als u meer dan 10.000 km’s rijdt, komen er onderhoudskosten ad. 45 euro bij. (Zie ook punt 9)
  Nee, we hebben geen kinderzitjes. De Nederlandse wet verandert steeds op dit gebied en het is voor ons onmogelijk om dat steeds bij te houden. Bekijk deze website van de overheid voor meer informatie.

  Voor overige vragen kunt u ons altijd een bericht sturen. We zijn er om u op alle mogelijke manieren te dienen en trachten, geholpen door de Heer, ons best te doen.

  Naar het uitleenformulier.