Zending dienen wereldwijd

ICCM Europe

Logo ICCM Europe

Omdat het heel belangrijk is alle zendinggerelateerde computerkennis te kunnen delen, wordt jaarlijks de ‘International Conference on Computing and Mission’ gehouden. In
Amerika bestaat die al meer dan 25 jaar. Vanaf 2009 heeft Stichting Hand het voortouw genomen om deze ICCMconferentie ook in Europa te organiseren. Zo kunnen ook mensen, die niet de kans hebben ver te reizen, deelnemen aan het netwerk van technische zendingswerkers en belangstellenden.

Elk jaar wordt er 3 dagen lang op conferentieoord De Betteld een informele omgeving gecreëerd waar mensen met een hart voor zending welkom zijn om te leren van elkaar. Dat zijn onder andere de systeembeheerders uit Europese zendingsorganisaties, maar ook studenten en belangstellenden uit het bedrijfsleven op zoek naar een kans om vrienden te maken en kennis te delen.

Elk jaar is er een andere hoofdspreker uit het buitenland die vertelt over zijn werk met computers en zending. Daarnaast is er een lange lijst met workshops grotendeels gegeven door de conferentiegangers zelf. Zo wordt het dus echt een conferentie ‘voor en
door zendelingen. De workshops zijn onderverdeeld in leiderschapstrainingen, web-gerelateerde onderwerpen en technische workshops, op verschillende niveaus, zodat er een breed aanbod is dat veel mensen aanspreekt. Dit, gecombineerd met samen zingen en bidden, zorgt ervoor dat er vriendschappen worden gevormd, die tot ver na de conferentie door blijven gaan.

The next ICCM-Europe will be in De Betteld, Netherlands, 15-18 February, 2017.